Kyllä täällä hengissä ollaan vaikka on ollutkin aika hiljaista. Töitä on saanut tehdä sen verran reippaasti menneinä viikkoina että ei ole riittänyt rahkeet mihinkään muuhun kuin siihen että on yrittänyt arjesta selvitä illalla ja hoitaa vain pakolliset kuviot.

Mennyt vuosi on paketissa ja se sisälsi aika suuria muutoksia meidän jengissä ; Nuka ja Vaari lähtivät pilvien päälle, Dana tuli meille, Qira muutti porukoiden luo Rudin kaveriksi, Robi muutti Pielavedelle Kassen kaveriksi opettelemaan maaseuden elämää ja Tara muutti kokonaan meille Juhan porukoiden luota. Muutos on varmaan ollut suurin minulle - 3 koiraa on poissa jokapäiväisestä elämästä. Qiraa ja Robia nyt onneksi näen vielä mutta eivät ne joka päivä ole minun luona.

Qiralle muutos on tehnyt vain hyvää. Edellisen kauden paukkunoudot ovat jääneet unholaan kun Qira on ottanut iskän laumanjohtajakseen, minulla ei ole enää merkitystä, olen paikkani menettänyt. Mutta mikä oli hienompaa kuin päättää vuosi kahteen tiputukseen tiedotuksen päätteeksi! Rudin kausi meni myös loistavasti - herra kunnostautui metsälinnulla ihan urakalla. Harmi vaan että meidän kaikki koepaikat menivät "parempiin suihin" niin tulospuoli jäi surkeaksi.

Cola on kuntoutunut mainiosti. Tosin vielä hermohalvauksen lisäksi samalta puolelta meni kaksi poskihammasta kuolioon mitkä jouduttiin tässä leikkaamaan vielä pois. On se ollut melkoinen tärsky minkä Cooki on saanut kun ei nuo isoimmat poskihampaat ihan pienestä hetkahda. Cola pääsee vielä Janin kanssa tässä parin viikon päästä fasaaneille niin luulen että syksyn tapaturmat jäävät unholaan sitten lopullisesti.

Pape-possu on oma tasaisen varma itsensä. Papu on saanut uuden roolin elämään kun Nanna on ottanut Papun hoitamisen ja kouluttamisen itselleen. Se on vaan armotonta kun 2-v emäntä käskee maahan niin sinne on mentävä....Niin kun Nannakin täytti eilen 2 vuotta! Huoh, että aika menee nopeaan.

Biisoni-puolella Rizu näyttää niin kamalan isolta Danan rinnalla. No onhan Rizu tietty varmaan 5 cm säkäkorkeudeltaan isompi mutta tuo reilut 20 kg enempi massaa vaikuttaa myös jonkin verran. Viime vkoloppuna Rizu veti molempia lapsia pulkassa semmoiset puolitoista tuntia eikä tuntunut missään... eli siitä voi voiman määrää hieman arvailla....Rizulta lähti eilen turkki alas ja nyt odottelen vesikielellä milloin päästään kehään. Dana on ilmoitettu ekaa näyttelyyn Kajaaniin ensi vkoloppuna. Mitähän täystuho saa siellä aikaan, onkohan halli pystyssä vielä sen keikan jälkeen....Onneksi Juha laittoi laatat tuohon eteiseen sekä seiniin että lattiaan - saisi varmaan muuten taas uusia seinät ja listat kun kaikki puinen ja irtonainen tavara sieltä on maisteltu tässä menneenä syksynä...Kaiken lisäksi Dana aloitti jo ensimmäisen juoksunsa!! Ehkä tuo Papun juoksu hieman vaikutti siihen...

Peto aloitti myös juoksuna uutena vuonna. Peto on menossa sulhasreissulle Ruottin maalle ;) Sulhona on Eirams Pigge Primus, Rudin "isoveli". Astutus on ensi viikolla joten lisää kuulumisia tästä sitten. Vickyn juoksua odottelen myös kovasti alkavaksi. Vickyn sulhoksi monien vaiheiden jälkeen tulee Vant Passan't Cash. Tästäkin lisää sitten pentuja-sivulle.

Muuten menneen vuoden kohokohdista voisi mainita

FI CH Majaniemen Dimma Cola "Vicky"

HEJW-11 Majaniemen Lifeforce  Spice "Uuno"

HEW-11 Eirams Rosso Runner "Rudi"

Majaniemen Jade's Jinx "Tellu" AVO 2

Majaniemen Bit Nougat "Otto" AVO 3

Majaniemen Dimma Cola "Vicky" AVO 2

Majaniemen Dazzle Cola "Daco"AVO 2  
 

Majaniemen Hazzel King "Manon"  NUO 2

Majaniemen Hazzel Koff "Rita" NUO 3 

Eirams Rosso Runner "Rudi" AVO 2

Lisäksi tietysti monet muut sertit ja cacibit, onnistuneet riistatilanteet, Vuolasvirta-palkinnon saaminen sekä lukuisat muut onnenhetket mitä olemme saaneet kasvattiemme kanssa jakaa. Matkaan on mahtunut myös murheita mutta onneksi niistäkin on selvitty.

Ja olemme saaneet uuden perheenjäsenen - meillä on nyt "hollanninihme" kuten Noppia kiusaan! Tämän uuden kepon opettaminen koiraperheen elämään ja suomalaiseen kulttuuriin alkoi välittömästi ja hyvin se on sujunutkin, pakkasta voisi vaan olla semmoiset reippaat 30... - You are welcome Sefu!