Viime viikonloppu vietettiin reilun 30 hengen porukalla Rautalammilla fasupaloja etsiskellen. Kouluttajiksi meillä oli ilo ja kunnia saada perinteisesti Lappalaisen Seppo Iisalmesta, omasta reservistä isukki Teuvosekä Rempan Ari ja lisäksi Kari Halonen Oulusta. Paljon tuli taas vinkkiä ja oppia -tästä on toivottavasti jokaisen hyvä jatkaa kohti kevään koulutusviikonloppua. 

Usealle koiralle saatiin aikaan riistatöitä ja Colan puolen vuoden ipanatkin olivat jo "tulessa". Tai no ehkä näiden kakaroiden omistajat olivat vain hakemassa eväitä tottelevaisuuden ja maastokoulutuksen aloittamiseen. Pentueesta paikalla oli 7 rasavilliä ipanaa maustettuna vielä meidän Rudilla ja Lucalla. Eli vauhtia riitti...

Jaden reilun vuoden ikäiset pennut olivat paikalla kaikki mikä oli tosi hieno saavutus, pentueessa on kuitenkin 7 pentua. Usealle saatiin aikaiseksi riistatyö ja ilokseni sain huomata että myös pojat olivat hässäkässä kuin kalavedessä eikä kenenkään tarvinnut isotella. Olette tehneet hienoa työtä! Ei muuta kuin katsomaan syksyn kokeita, jokaisella teistä on rahkeet siellä menestymiseen.

Kaksivuotiaissa meillä oli sitten hieman heikompi edustus ; Nukan nelikosta paikalla oli Papu ja Usko ja Colan pennuista Hiski, Duke ja Lyyli. Papua vaille kaikki muut olivat jo riistalle heränneitä kavereita ja jokaiselle oli tullut vielä ripaus tottelevaisuutta lisää. Seppo totesi että toimivia metsästyskoiria on kavereista kasvanut viime syksystä.

Papukin päätti vissiin että ikäisilleni en häviä. Papun juoksua on odoteltu semmoiset reilut 2 kuukautta ja sitten neiti päätti aloittaa sen juuri perjantai ja lauantai välisenä yönä. No maastoryhmiä muutettiin niin että Papun kanssa samaan ryhmään tuli vain narttuja ja meidän Robi, kun Robia ei häiritse juuri alkanut juoksu. Narttulaumassa poika kun on kasvanut. Lauantaina emme löytäneet yhtään lintua mutta sunnuntaille vaihdoimme maastoa ja sitten alkoi tapahtumaan. Ensimmäinen fasaani minkä Papu löysi oli aika koominen näky- seisonta ja sitten Papu kävi oma-aloitteisesti nokallaan tökkäämässä lintua että miksi et tee mitään...no lintu lentoon ja koira paikalleen. Papu ei ole luonnossa tavannut vielä vapaata fasaania, ainoastaan häkkilintuja ja reaktio niille on ollut juuri edellä mainittu.

Mutta tästä se sitten lähti. Papu hokaisi että nämä ovatkin vapaata riistaa ja päivän saldo oli 7 riistatyötä kuin oppikirjasta ja viimeisestä sitten päivän päätteeksi tiputus. Ai että teki hyvää! Itse ohjasin Papua viimeistä hakuerää vaille koko viikonlopun mutta sitten piti soittaa iskälle että tulee Colan kanssa paikalle ja menee itse Papun kanssa. Koira toimi vaikka ohjaaja vaihtui ja saimme päivän päätteeksi "kakkuun koristeet".

Cola oli koko viikonlopun iskän mukana ja oli toiminut niin kuin pitääkin. Robille ei sattunut lauantaille lintuja ja sunnuntaille yksi edessä juokseva kana minkä koira näki koko ajan niin mopohan siitä alkoi keulimaan. Seistä herra ei malttanut mutta totteli sentään mutta hikisesti. Papulle tiputetun fasaanin Robi kävi noutamassa viiden pisteen arvoisesti sitten uusintana Papun jälkeen.¨

Kokeneempaa kaartia edustamassa olivat Remppa ja Milo, vanhat poijat, mutta ikä näkyy vain kalenteri vuosissa. Molemmille tehtiin useampi riistatyö aivan kuin malliksi junioreille. Kokemus ja varmuus paistoi näiden koirien toiminnasta eikä tarvinnut höseltää kuin nuoremmat. Mutta niinhän se on - ikä tuo näitä tullessaan.

Kokonaisuudessaan viikonloppu oli antoisa ja mukava. Toivottavasti kaikille muillekin paikalla olleille. Oli tosi ihana nähdä teitä kaikkia ja todeta että olette olleet oikea valinta kasvattiemme omistajiksi. Siitä teille iso KIITOS!