Viime kerralla en muistanut kirjoittaa että oli Teuvo ja Cola osallistumassa Bretonipäivillä 1-2.11 Kainastolla. Viikonlopun saldo oli muutama hyvä riistatyö.
 
Tästäpäs alkoi sitten meidän lauman takapakki. Robi sairastui ensimmäisenä kennelyskään minkä varmaan sai agikisoista Kajaanista, sitten Nuka ja tottakai loputkin. Onneksi Papu ja Cola selvisivät muutaman päivän yskimisellä mutta siinä meni ohi toisella kokeet ja toisella agikisat. Qira on aika immuuni kun ei sairastunut ollenkaan vaikka Ottokin sairastui. Onneksi sentään saimme rajattua niin että vain toisen taloutemme koirat sairasti ja toinen puoli säilyi terveenä. Mutta oli pitkät viikot odottaa että koirat paranevat ja päästään taas tekemään jotain. Koiristakin huomasi että osasivat iloita jo siitä että pääsivät kilpaa juoksemaan pihalle kun olivat olleet pari viikkoa täydellisessä levossa. Roci ja Rudi saivat olla etulyöntiasemassa kun ainoina koirina pääsivät pariin viikkoon fasaaneille.
 
Papu, Rudi ja Vicky suuntasivat Jyväskylän näyttelyyn 23.11. Vahvistuksena meillä oli Marian kanssa mukana Peto ja jälleen Mikon Jekku. Päivän saldo oli yhtä loistava kuin edellisellä yhteisellä reissullamme ; Rudi pentuluokassa kunniapalkinto ja rotunsa paras pentu, Vicky junioreissa erinomainen, paras narttu 3, varaserti sekä rotunsa paras juniori, Peto sai erittäin hyvän, Jekku erinomaisen, serti, cacib sekä vsp Papun ollessa rotunsa paras. Papulle myös cacib kotiinviemisiksi.
 
Papun kanssa pääsimme Haukiputaalle kisoihin 28.11. Odotukset olivat kovat mutta tulos saldo ei ollut huima. Onneksi on videokamera keksitty niin ei tarvinnut kauan miettiä miksi koira meni putkeen ekalla radalla vaikka hypylle olin ohjaamassa mukamas ja tuloksena hylly. Toisella radalla aita oli suoraan koiran edessä ja Papu kiersi aidan. Viime hetkellä sain kiellettyä että ei hypännyt aitaa väärästä suunnasta. No kameran nauha kertoo että ohjaajan käsi tekee juuri niin kuin koiralle on opetettu takaakierto aidalla. Kyllä kamera on lahjomaton....Mutta jatkamme taas ensi vuoden puolella kun saadaan kisoja meidän korkeuksille.
 
Cola on loppukuun käynyt vuorotellen fasaaneille ja hierottavana. Reidet on neidillä olleet aika jumissa ja kiitos Marialle että on hoitanut Colan kuntoon. Edessä olikin viimeisenä viikonloppuna Colan tämän vuoden viimeinen koepuserrus Iisalmessa. Lauantaina tuomarina oli Jouni Haapanen ja sunnuntaina Tuomo Laajalahti. Molempien päivien saldo oli sama ; Avo 2 ja näin ollen Colalle laitetaan anomukset jalostusrekisteriin, Suomen, Viron ja Kansainväliseksi muotovalioksi. Viikonlopun täydensi vielä Tellu, Majaniemen Jade's Jinx saamalla nuorten luokan 2 palkinnon 64 pisteellä. Hienoa Patu- ohjaamisen "oppirahat" saivat nyt hieman balsamia haavoille ;)