Nyt se Luca ei ole enää pikkuista vaille valio vaan lauantaina pärähti tulla kokeesta se toinen AVO 2, pisteitä 76! Hurjasti onnea Arille! Teistä tullaan vielä kuulemaan kun kaksi ensimmäistä yhteistä koetta ovat tuoneet  tälläiset tulokset!

Turbosika Vicky oli lauantaina kokeessa myös mutta se ei ollut Vickyn päivä - haku ei ollut auennut oikein koko päivänä mutta sunnuntai olikin sitten eri päivä. Pisteitä neidille 79 ja AVO 2! Oli muuten sitten Vickyn eka avoimen luokan koe. Tätä kautta Vicky pääsee sitten myös jalostusrekisteriin  Tuomari Jukka Rohkimainenkin oli alkanut potea bretonikuumetta Vickyn esityksiä katsottuaan

Alkaahan tuo poltella itsekutakin kun onnistumisia tulee sinne tänne. Tänään meidän jengistä oli maastossa treenaamassa Qira, Papu, Robi ja Nuka. Rudilla on yhä käpälät auki pojan saatua jostain kunnon bakteeritulehduksen jalkoihin niin että kaikki tassut kintereihin asti olivat sieltä täältä parin euron kolikon kokoisia mätäreikiä täynnä. On muuten ollut aika kipeä Ludde ollut. Nuka-mummo veti antaumuksella kunnon hakuluoveja, näytti kuin koira olisi herännyt uudelleen henkiin. Kerran mummo törmäsi fasaaniin mutta jäi ihmeissään miettimään minnekäs se lintu lähti. Isukin kanssa lyötiin kyllä vetoa kuinka lahjakkaasti Nuka menee perään kun ei kuule enää juuri mitään.

Papu ei oikein ollut oma itsensä, juoksu ei maittanut lainkaan, katseli vaan pellolla vieläkö jatketaan. Pitää varmaan viedä Papu ensin Marian käsittelyyn ja jos se ei auta niin sitten lääkäriin. Mutta veikkaan että Paa on vaan niin jumissa. Robin haku on kyllä semmoista katseltavaa että siitä on oksat pois. Ei jää pellolle katsomatonta nurkkaa kun musta surma pistää menemään, on vauhtia ja laajuutta riittämiin. Herra  nosti yhden linnun itse mutta jäi nätisti katselemaan että sinne se kana lentää.... ja kävi sitten sen jälkeen molskauttamassa järveen jäiden sekaan

Qiralle oli jäänyt jotain takaraivoon viikolla olleista tottistreeneistä. Qiralla on kyllä ihan uskomaton nenä - se tietää missä linnut on niin kaukaa että en ole vielä yhdenkään meidän koiran nähnyt tekevän vastaavaa. Siihen kun lisätään varma seisonta, avanssi oli tänään nihkeä mutta linnut saatiin ihan koiran omin avuin lentoon ja kuulolaite oli toiminnassa niin siitähän oli isukin helppo laittaa fasaani kenttään. Qira kävi jopa mallikkaasti noutamassa. Heti perään Papulle fasaanin nouto ja neiti yritti haistatella ihan heti- meni linnulle ja jäi sen viereen seisomaan. Aivan kuin oli tehnyt viime kokeissa. Mutta kun se ei nyt riitä - hieman komennusta lisää ja sitten se fasaani tuli sieltä ja luovutuksen kera.

Qiralle vielä yksi hakuerä, seisonta ja siitä pillillä tiedotus  ja sen päätteksi lintu kenttään ja Qira ei liikahtanutkaan!! Siihen innokas nouto ja äkkiä koira autoon ja kotiin - oli niiiiin hyvä mieli... ja kamala nälkä!