Aloitetaan iloisimmasta päästä! Sulosta tuli sunnuntaina Uppsalassa Ruotsin muotovalio!! Päivän saldo oli sert, cacib ja rotunsa paras. Onnea Sulppi ja Ville!

Ruuti starttasi sunnuntaina myös agilityssä ottaen kaksi 0-voittoa ja nousi näin ollen kakkosluokkaan. Turhaa ei tämä kaksikko ykkösissä viipynyt. Hienoa Lissu ja Ruuti, onnittelut myös sinne suuntaan.

Vicky tuli viikonloppuna meille potemaan Qiran kanssa yhdessä juoksua. Cola-mamma aloitti oman juoksunsa myös....no 3 pimppalooraa menee siinä missä yksikin.... Juha tosin kysäisi että eikö tytöt voisi mennä seuraavan kerran sitten Marian luokse kaikki....On kuulema meidän pojille elämä sen verran epäreilua tällä hetkellä...tyypillisiä naisia -antavat ymmärtää mutta eivät ymmärrä antaa. Qira tosin on jo ihan valmista kauraa, seisoo kuin sahapukki paikallaan.

Lauantaina Luca kävi Tampereella näyttelyssä saaden hyvän, Kuopiossa Tyyne sai myös hyvän, Peppi EH, Rudi EH myös, samoin kuin Nuka. Tuomari kehui Nukan ihan kuplille, ylisti liikkeitä ja rakennetta ja antoi vain EH. Meenasin kysyä että onkohan teillä nyt ihan oikean värinen nauha kädessä??

Meidän piti mennä Robin kanssa kisaamaan lauantaina Kuopioon mutta meidän pojat ottivat yhteen perjantai iltana Qiran päältä. Toca yritti mennä Robin apajille ja eihän siitä hyvää seurannut. Ei mitään isompaa mutta vasen etunen oli turvoksissa aamulla niin ei sitä sitten lähdetä juoksentelemaan. Tulee niitä kisoja vielä, toivottavasti.

Retun lonkkalausunto tuli myös Kennelliitosta ; C/C. Kyynärpäät olivat 0/0. Kuvaamatta on siis enää Taavi R tästä pentueesta.  

Iisalmessa oli lauantaina silmätarkastus missä kävivät Tellu ja Taavi R. Taavin tuomio oli musertava ; katarakta. Tellulta löytyi Persistoiva pupillaari membraani, PPM, on synnynnäinen silmän kehityshäiriö, jossa sikiökautinen silmän linssin etuosaa ruokkiva verisuonitettu verkko / kalvo ei häviä normaalisti syntymän aikoihin. Tellun kohdalla tämä ei tule vaikuttamaan koiran elämään millään tavalla eikä  sulje jalostuskäytön ulkopuolelle.

Mutta muuten J-pentueen silmätutkimustulokset ovat vieneet yöunet. Sen verran olen päättänyt että en enää KOSKAAN käytä ulkomaista urosta jos sillä ei ole sekä silmä- että lonkkatutkimustulosta. Ulkomailla kun retkujen silmiä ei tutkita niin nyt ollaan sitten vailla pentueen isän tutkimustulosta. Emälinjasta on tutkittu Titi, Nuka ja Jade sekä useimmat näiden sisarukset ja niiden jälkeläiset ja kaikki ovat olleet terveitä.