Lauantaina alkoi olla koirissa niin paljon virtaa että lastasin koko lauman autoon ja lähdimme metsään. Oli hetkessä koluttu jokainen kolkka, kun mukana olivat Toca, Nuka, Roci, Cola, Robi, Papu ja Qira. Isot juoksivat ja temmelsivät edeltä ja sitten Qira kävi tekemässä omat tutkimusretket. Oli aika puhtaita koiria peräkontissa hetken päästä. Tocan piti taas mennä kilpaa nuorempiensa kanssa sillä seuraksella että yksi kynsikin tippui matkasta hangelle. Ei tosin näyttänyt hidastavan vauhtia.

Otto, Osku ja Janni-rottweiler piipahtivät myös kylässä. Oli ihana nähdä varsinkin Jannia, kun en muista milloin olisimme edellisen kerran nähneet ja ei tiedä ehdimmekö taas enää nähdä. Jannilla on mittarissa todella kunnioitettavat vuodet, keväällä tuli jo 12 täyteen.

Lähdimme rohkeina tyttöinä Papun kanssa agility koulutukseen sunnuntaina viimeistä kertaa Haukiputaalle. Alkoi men kankeasti, minä en oikein uskaltanut juosta ja Papu katsoi että mitä ihmettä tapahtuu. Sitten olotila alkoi parantua ja saimme suht normaaleita suorituksia aikaan. Koulutus keskittyi eri ohjaustekniikoihin ensin yhdellä esteellä ja sitten ratapätkillä. Ja mainosti Papu menikin. Itse saisin vaan ohjata vielä tehokkaammin vartalolla että koira saisi vielä aikaisemmin tietää minne sitä ollaan seuraavaksi menossa.

Qira sai sunnuntaina ensimmäistä kertaa kokonaisen teeren haisteltavaksi. Ei tyttä kauan empinyt vaan tarrasi kiinni naskalihampaillaan ja alkoi retuuttaa lintua suojaan isäpappa Rocilta joka vieressä seurasi että miten rääpäleen käy. Taisipa Roci saada siinä sivussa nenilleen tyttäreltään kun tunkee nenänsä joka paikkaan... että semmoinen itsevarma elohopea täällä on.

Lahden näyttelyssä sunnuntaina Sulo keräsi saldonsa täyteen ; kolmas serti ja kolmas cacib. Kauniilla koirilla on kiva metsästää ;) Ruuti oli junioriluokassa ja tuomari oli vaan levitellyt käsiään ja tuskastellut kuinka nuori Ruuti on. Eihän se nuoruus pitäisi olla este menestymiselle, jos koirassa ei ole muuta vikaa. Eihän ikä ole vika, vai onko?

Maanantai oli koirilla vapaapäivä ja minä yritin tehdä viime viikolla jääneitä töitä urakalla kiinni. Onneksi pikkuveljeni on meillä hoitamassa Nikiä ja Qiraa kotona.

Tänään tiistaina on treenit Iisalmessa ; Miwan agilityn eskari jatkuu ja sen jälkeen teemme lyhyttä tekniikka pätkää isojen kanssa. Robin kanssa keskitymme kotona pujotteluun, sen varmuuteen ja vauhdin lisäämiseen sekä yhdellä aidalla nopeisiin ja lyhyisiin käännöksiin.  

Vapun päivänä menemme Salme Mujusen koulutukseen, mutta sinne pääsee jo Cola mukaan. Sen verran näyttäisi olevan jo saatu kuntopohjaa pikkuhiljaa takaisin. Ja se palo mikä Colalla on radalle jo on valtava.

Lumetkin alkavat olla sen verran vähänä että tavoitteena on loppuviikosta päästä lauman kanssa katsomaan miten fasaanit ovat talvehtineet. Nuka ja Roci kävivät sunnuntaina vanhemman etuoikeudella tarkastamassa tilannetta ja oli siellä elämää ollut. Nyt on sitten junioreiden vuoro seuraavaksi.

Saamme nähdä onko Robi saanut yhtään malttia ja Papu lisää röyhkeyttä lintutilanteisiin. Näitä yleensä ikä tuo tullessaan ;)