Sunnuntaina 17.8 saimme juhlia yhdessä serkkutyttöni Outin SM-pronssia esteratsatuksesta. Ei taida tälle kylälle hyvin montaa tämän tasoista mitalia ennen tippunut. Onnea Outille vielä kerran koko meidän karvaiselta jengiltä. Juhlien jälkeen lähdimme suoraan Tellun ja Papun kanssa tutustumaan fasaaneihin kun kumpaakaan neitiä ei häkki/pussilinnut kiinnosta. Ne kyllä löydetään ja käydään merkkaamassa mutta ei sitten sen enempää. Löysimme kuitenkin vain yhden lehtokurpan ja siitähän se riemu alkoi- molempien mopot alkoivat keulimaan ja intoa tuli entiseen täyteen lataukseen vaan lisää...mutta molemmilla pelasi korvat - ei yhtään peräänmenoa ;)

Ruuti kävi 17.8 Heinolan näyttelyssä, tuomarina Riitta Lahtovaara, tuloksella nuorten luokan EH1.

Maanantaina 18.8 Colan ipanat täyttivät jo puoli vuotta. Kohta onneksi näemme melkein kaikkien kanssa koulutusviikonlopulla kun osallitumassa on 8 hulttiota isompien retkujen iloksi.

Tiistaina olimme sitten koko porukalla Iisalmessa agilitytreeneissä. Koko elokuun olemme saaneet nauttia treenienvetoavusta kun eläinlääkärinsijaisena toimiva Minna on ollut vetämässä meille treenejä. On ollut hauskaa ja antoisaa kun on ollut semmoinen ihminen katsomassa meidän kohellusta joka ei sitä ennen ole nähnyt niin on tullut aikalailla korjattavaa ja paljon uusia vinkkejä. On siellä onneksi jotain hyvääkin ollut että ei nyt ihan alusta tarvitse aloittaa...

Keskiviikkona alkoikin sitten sorsanmetsästys. Cola pakkasi reppunsa jo tiistaina treenien jälkeen ja lähti isukin mukaan. Ilta kohden kävin sitten vaihtamassa Rocin ja raahasin Colan väkisin kotiin. Piti laittaa ulko-ovi lukkoon kun ei neiti meenannut pysyä sisällä vaan oli lähdössä jatkamaan sitä mikä jäi pahasti kesken... Sorsia olivat saaneet ja mikä parasta Cola oli löytänyt kaikki omat ja muutaman vieraankin sorsan, noutanut vedestä ja maalta ja istuen luovuttanut. Rocin kierrokset olivat olleet alussa hieman liian korkealla mutta kun oli saanut vähän aikaa vouhottaa niin oli herrakin muistanut mitä täällä tehdään.

Torstai ja perjantai meni samaa kaavaa sitten toistellen ; koiria sorsalle vaihdellen. Ovatpahan saaneet uida ;)

Lauantaina lähdimme Robin ja Papun kanssa Iisalmeen omiin kisoihin. Kisat olivat Robille ensimmäiset ja tuloksena hylly ja 5. Toisessa startissa sijoituimme kolmanneksi. Tuomarina toimi Risse Koponen ja en muista milloin olisin nähnyt noin hankalat ykkösluokan radat. Tulostaso jäi todella heikoksi ja kauhulla odottelin kakkosen rataa.

Papu oli kuin marjanpoimija ennen starttia. Rata ei juurikaan muuttunut ykkösistä eli enemmän alkoi huolettaa koiran olemus. Sehän näkyi sitten heti ensimmäisellä esteellä- aidan voi kiertää, mennä alta ja sitten vasta hypätä....Ajanottajat voi käydä sen jälkeen haistelemassa ja sitten yht äkkiä muistaa että mitä olinkaan tekemässä...ekassa startissa tuloksena hylly ja toisessa 10. Alkaisi nyt kunnolla tuo Papun juoksu niin olisi sitten sekin ohi. On kyllä nyt koiralla niin nuppi sekaisin kuin voi vaan olla.

Otto ja Duke olivat Hämeenlinnan näyttelyssä, missä tuomarina oli italialainen  Claudio de Giuliani. Duken tulos EH2 ja Otto ERI 1 CACIB ja ROP. Sertiähän Otto ei voi enää vastaanottaa. Onnittelut molemmille päivän tuloksista.

Sunnuntaina pääsimme Colan kanssa kahdestaan kolmosluokan kisoihin. Päivän tavoitteena oli saada kaikista kolmesta startista tulos kun treenimäärä ja ennen kaikkea kisamäärä on ollut aika minimaalinen tälle vuodelle. Cola tuntui olevan hyvässä vireessä, kuumui helposti mutta kuunteli hyvin. Ekassa startissa tulos 0, sijoitus 6, toisessa startissa tulos 5, sijoitus 6 ja kolmannessa startissa tulos 0 ja sijoitus 4. Ekassa ja tokassa meillä ei ihan aika riittänyt, mutta viimeisessä hävittiin vain reilu sekka voittajalle. Hienoa Cola!

Illalla kävimme sitten vain palauttavalla lenkillä kaikkien kanssa ja Qiran kanss ihan kahdestaan kaupunkikävelyllä. Kaikkia pitäisi vaan päästä Qiran mielestä katsomaan... muutama paikalla odottaminen otettiin keskellä jalkakäytävää ja vapaana seuraamista kontaktilla myös muutaman askeleen pätkiä.

Tänään koirat pääsevät hierottavaksi ja illalla menen vetämään agin jatko- ja kilpailijaryhmät täällä Kiuruvedellä. Qira pääsee mukaan tutustumaan uusiin koiriin ja revittelemään putkeen...huomenna on treenienveto Iisalmessa ja taidan ottaa jonkun koiruudenkin mukaan ; sen kuka ei ole sorsalla.

Keskiviikkona tulevat Kia ja Kasse meille loppuviikoksi hoitoon kun Elli & Pete lähtevät reissuun. Kasse täyttääkin jo 11 vuotta 3.9. Onneksi on ollut tämmöinen sadekesä niin on ollut vanhalle koiralle paljon helpompaa. Tai no vanha... sorsametälle oli pitänyt päästä mukaan vaikka ei enää kunnolla edes kuule. Mutta hajuastin avulla ne sorsat löydetään...

Viikonloppuna onkin piirinmestaruuskisat Maaningalla ja sinne suuntaamme sitten Papun ja Colan kanssa, jos Papun juoksu ei ole alkanut. Toivottavasti Cola on samassa vireessä ja saisin Papun jotenkin hereille että missä ollaan ja mitä pitäisi tehdä... Mutta se selviää sitten!